Sitges 2016. Dia 6

Dia 1Dia 2Dia 3Dia 4Dia 5 – Dia 6 – Dia 7Dia 8Dia 9

DIMECRES 12 D’OCTUBRE DEL 2016

amor condicional

8:30 A // Grave (Raw). 6. tanta gana i tanta poca carn.
Una de les meves lleis no escrites per poder gaudir en condicions d’una pel·lícula és saber-ne el mínim possible i necessari, així com intentar no veure mai un tràiler.
Amb Raw no vaig incomplir-les però vaig caure a quelcom difícil d’evitar: escoltar-ne comentaris prometedors. Greu error.
Sense haver escoltat res, Raw seria una simple història costumbrista plena d’estudiants insuportables sobre instints anti-vegetarians.
Havent-ne escoltat els elogis, Raw és una promesa que acaba sent completament inofensiva i d’on només se’n salva l’escena del descobriment fatal.
I és impossible aferrar-se només a aquelles tisores.

10:30 A // Star Trek: The motion picture. 9. remember when.
La primera adaptació cinematogràfica d’Star Trek sempre ha estat per a mi una pel·lícula complicada. Àmpliament criticada i sempre a l’ombra de les seves influències, és fàcil dir que els seus autors van errar el tret tot allunyant-se de la manera de fer clàssica de la sèrie.
Però a l’Auditori no sé què va passar.
No sé si, sense adonar-me’n, la versió del director que van projectar és molt millor que l’original que vaig veure fa anys o si simplement amb The motion picture ha passat allò que passa amb les pel·lícules o universos que acaben formant part d’un mateix.

20:15 A // The handmaiden. 9. amor incondicional.
Park Chan-Wook (Oldboy, Lady Vengeance, Mr. Vengeance) torna a Sitges amb un joc de traïcions i seduccions a la Corea ocupada pel Japó.
The Handmaiden és tan sensual, cruel i deliciosa que es va emportar el Gran premi del públic i també s’hagués emportat tot el festival si no fos perquè els jurats últimament decideixen que s’han de repartir els premis.