Sitges 2014. Itinerari

Algunes consideracions tot just abans de començar:
– Amb 38 pel·lícules i diversos solapaments, és impossible abastar la secció oficial del Festival. En conseqüència, optem per fer cas omís de divisions entre seccions.
– Podeu trobar la programació i horaris complets aquí.
– Aquesta que segueix és només la nostra llista de desitjos. Amb una mica de sort (i criteri, i intel·ligència) sabrem destriar millor el gra de la palla quan ens trobem enmig del festival farts de fer cues i amb ulls de son.
– Serem a Sitges pràcticament tot el Festival. Trobeu-nos a @x3logia. Estarem encantats de beure cervesa amb vosaltres.

Clau: A – Auditori, R – Cine El Retiro, P – Cine Prado

DIVENDRES 3

11:15 A – [REC]4
Això de [REC] va perdre tot interès als trenta minuts de la primera pel·lícula així que imagineu les ganes que tenim de veure la quarta entrega. Però a en Pere li encanten les inauguracions fins i tot quan no es poden robar canapès i a no ser que trobem alguna excusa, començarem Sitges 2014 amb els zombies d’en Balagueró i companyia.
+

13:15 A – The Babadook
Llegir té els seus perills i si els llibres fan aparèixer criatures estranyes per fer companyia als nens, encara més. Mares torturades, nens traumatitzats i vosaltres que continueu pensant que els llibres són cultura.
+

16:45 R – Predestination
Els germans Spierig (Undead, Daybreakers) fan despertar a Ethan Hawke movent-lo pel temps per posar les coses a lloc fent d’agent temporal.
+

Space Station 76
El futur és setantero i això vol dir que quan una tripulant ben femenina arriba a bord, no hi ha asteroide col·lisionador que l’aturi.
+

20:30 R – The Stranger
Eli Roth produeix una història d’assassinats i gent fent dolenteries a Xile. Promet sang, però el que no sabem és si promet no ser gaire sudamericana.
+

00:30 R – La nit + freak:
Premature
Un noi es queda atrapat en el temps entre palla frustrada de vespre i palla frustrada de vespre. No em digueu que no és enternidor.
+

Knights of Badassdoom
Comèdia fantàstica per a amants del rol i les pel·lícules dolentes que compta amb el gran nan Peter Dinklage fent de… nan. Sorprenent!
+

Nightsatan and the loops of doom
La finlàndia del futur també és arrasada i en comptes de pensar en complir la constitució, els finlandesos es converteixen en guerrers amb sintetitzadors i es dediquen a fer competicions musicals. Que poc demòcrates.
+

Wolfcop
De veritat cal dir alguna cosa més una vegada dit el nom?
+

Nymph
Monstres feixistes s’amaguen a balnearis del Mediterrani. Si és tan dolenta com sembla serà de les últimes pel·lícules de la marató i això és una llàstima perquè de ben segur que ja haurem marxat i sempre és agraït veure morir turistes.
+

The Babadook - Jennifer Kent

The Babadook – Jennifer Kent

 

DISSABTE 4

8.30 A – Young ones
Un futur sense aigua és un tema bastant recurrent en el fantàstic. Els implicats aquí ens toquen la tita fent-nos esperar alguna cosa gran, gran.
+

12:30 R – Under the skin
L’scarlett té cel·lulitis. Sí. I què? I QUÈ?
+

…plaB 12:45 P – Amor eterno
Marçal Forès ens va sorprendre amb Animals i ara torna amb una versió indie i roquera del cruising per Barcelona.
+

18:45 R – In order of disappearance
Fa una dècada que, si volem veure un thriller fred i potent, ens n’hem d’anar a Corea o al nord d’Europa. A Noruega, per exemple. Sí, Noruega mola.
+

…plaB 18:30 A – Zombeavers
Castors assassins? Aquests ens faltaven!
+

20:45 P – Lawless
En Hillcoat ho va fer acceptablement bé amb The road tot i que mai va ser allò que haguéssim volgut. Potser és el moment de saber si el problema és nostre o és d’ell.
+

23:00 P – Aberdeen
Tot i el sexe subliminal. Tot i els colors brillants. Tot i en mnyè monumental que va ser Vulgaria. Continuem amb ganes de trempar amb coses d’aquest estil. Si us plau, xinus, feu-ho bé.
+

…plaB 23:00 R – Cub
Un nen salvatge apareix a un campament per matar un a un tots els integrants del grupet de coleguis. Acabar amb sang boy scout pot ser una fantàstica manera d’acabar el dia.
+

In order of disappearance - Hans Petter Moland

In order of disappearance – Hans Petter Moland

DIUMENGE 5

8:30 A – La distancia
Tot i els nans i tot i Sibèria, la distància que hi ha entre Sitges i Finisterrae és la distància que voldria tenir jo amb qualsevol pel·lícula d’aquest home. Ordre d’allunyament, per caritat.
+

10:15 A – I origins
En Pere és biòleg molecular, de manera que no pot no veure la darrera pel·lícula d’en Mike Cahill (Another Earth), altra vegada amb la Brit Marling. Ganes grosses tot i la por pel caire new age que porta associat.
+

12:15 A – The guest
Hi ha directors que s’han de guanyar la nostra atenció per tal que anem a veure les seves pel·lícules. L’Adam Wingard (You are next, fragments a V/H/S i The ABCs of death) ja ha superat aquest estadi i ens tindrà a l’Auditori fent cua sense necessitat d’esforçar-s’hi gaire més. però que vagi amb compte i no abaixi gaire la guàrdia.
+

…plaB 12:45 P – Taller Capuchoc
Carlo Padial ens va sorprendre amb Mi loco Erasmus i si no ens torna a tenir a la cua del Prado serà només per culpa de The guest, que ens crida massa fort.
+

14:15 A – The midnight after
Vivim una febre (meravellosa) per les pel·lícules de terror en episodis. Una de les primeres va ser l’asiàtica Three, seguida per Three… extremes, on hi havia un migmetratge sublim, Dumplings, que va necessitar d’una adaptació en metratge normal. Feu el que vulgueu, però jo buscaré un restaurant xinès abans d’entrar a l’Auditori a veure-la.
+

16:15 P – Electric boongaloo: the wild, untold story of Cannon Films
Hi ha quelcom de Cannon Films que ens atrau: com va ser capaç de crear tantes pel·lícules dolentes que ens encanten. Aquesta és la seva història.
+

19:00 R – Montana
Gàngsters anglesos, assassins serbis. L’escola de la vida.
+

21:15 R – Home
Quan la sinopsi d’una pel·lícula parla d’agents immobiliaris ja sé que serà de terror de les que sovint m’agraden.
+

23:15 R – Housebound
Arrest domiciliari i cases encantades. La serp que es menja la cua. La història de mai acabar.
+

I origins - Mike Cahill

I origins – Mike Cahill

 

DILLUNS 6

8:30 P – One on one
En Kim Ki-duk va ressuscitar amb aquella meravellosa Arirang, es va fustigar de nou amb Pieta i ara no tenim del tot clar cap on tira. Però és en Kim i a en Kim intento no perdre-me’l mai.
+

…plaB 10:30 R – The voices
Sembla que després de Persepolis i Poulet aus prunes, Satrapi ja se sent del tot còmode al món cinematogràfic i aquí apareix sola davant del perill, tot parlant amb els animals de casa. Ens sembla fantàstic.
+

12:30 R – That demon within
Estem una mica fins als collons dels nous thrillers asiàtics però tot i això de tant en tant deixem enganyar-nos de nou.
+

14:45 A – Réalité
En Dupieux ens ha intentat prendre el pèl moltes vegades des d’aquella fabulosa Rubber i només se n’ha sortit una mica amb Wrong. Serà aquesta l’última oportunitat que donarem al rei de l’absurd?
+

1:00 R – The mole song – Undercover agent Reigi Ofo
Aquesta vindria a ser, se suposa, la pel·lícula fluixa d’en Miike de cada any. Sort que és en Miike i que nosaltres sempre li diem que sí.
+

Réalité - Quentin Dupieux

Réalité – Quentin Dupieux

 

DIMARTS 7

10:30 A – Maps to the stars
Torna Cronenberg i ho fa per retratar cínicament tot allò que l’envolta a Hollywood. Arriba tard però tot i així és de les més esperades de l’any.
+

12:45 A – Jamie Marks is dead
Morir de bullying i reaparèixer en forma de fantasma. Esperem que amb ganes de venjança.
+

14:45 A – Goodnight mommy
La mare torna d’una operació estètica i els fills dubten de si és la de veritat. És normal, molt sovint quan s’inflen els llavis és a costa de perdre un trosset de lòbul frontal.
+

16:45 A – These final hours
S’acaba el món i a Austràlia se’n van de festa. Jo és que al·lucino amb aquell illot ple de senyors estranys amb escopetes.
+

19:45 P – Hard to be a god
Més d’una dècada rodant el viatge a un planeta llunyà estancat en l’Edat Mitjana i quan ets a punt d’acabar, mors. Respect.
+

Goodnight mommy - Veronika Franz, Severin Fiala

Goodnight mommy – Veronika Franz, Severin Fiala

 

DIMECRES 8

10:30 R – Oculus
Els miralls i les cases encantades porten junts des tota l’eternitat i nosaltres no som qui com per discutir-ho.
+

13:00 A – The double
Torna Aoyade (Submarine) i això per sí sol ja és una bona notícia. Imagineu doncs si s’atreveix amb Dostoievski.
+

15:00 A – A hard day
A Corea quan atropelles a algú el més normal és guardar el cos al taüt de ta mare. No us estranyi pas que després acabin fent el porno que fan.
+

…plaB 14:30 P – Is the man who is tall happy?
Gondry entrevista a Chomsky i d’una trobada així no pot sortir-ne més que quelcom excepcional.
+

…plaC 16:15 P – Fish & cat
Slasher iranià. Slasher iranià. Compro.
+

19:00 A – Aux yeux des vivants
A una parella que se’t presenten amb À l’intérieur i Livide al currículum és impossible negar-los de veure la seva nova pel·lícula. Cap a l’auditori amb els calçotets a la butxaca, no fos cas que en Maury i en Bustillo ens els fessin posar al cap.
+

…plaB 19:15 R – Cold in july
Havent firmat We are what we are, Stake land i Mulberry street, no podem dubtar de la versatilitat i solvència en el fantàstic d’en Jim Mickle. Ara s’ha aliat amb en Michael C. Hall per explicar-nos una història de violència.
+

21:00 A – Adieu au langage
Godard. Què? que no us he convençut ja?
+

00:45 A – R100
El nostre amor incondicional per en Matsumoto (Shinboru) ens diu que hem d’esperar fins a aquesta hora per veure la seva nova paranoia. Però nosaltres (i mig món, que ja té el DVD) sap que no val la pena estar despert fins tan tard.
+

Aux yeux des vivants - Julien Maury, Alexandre Bustillo

Aux yeux des vivants – Julien Maury, Alexandre Bustillo

 

DIJOUS 9

8:30 R – Filth
Policies anglesos que fan una mica de fàstic. Com la moqueta al costat del vàter. Exacte.
+

11:30 A – Over your dead body
Aquesta vindria a ser la que fa pinta a ser la una mica millor d’en Miike d’aquest any. També hi serem.
+

13:30 A – El ardor
Western selvàtic amb aires de Leone. Gael García Bernal. Venjança i violència. Som-hi.
+

16:45 A – Alleluia
La sinopsi sembla un capítol d’El cor de la ciutat però hi ha sang i violència matrimonial. I el director és belga. Hi tenen bones cerveses allà dalt.
+

20:45 A – Autómata
Banderas rep el Gran Premi Honorífic del Festival i aprofitant l’avinentesa ens porta al futur per veure robots. Tot quadra.
+

1:00 A – Sword of vengeance
Sacrifici, prínceps normands i venjances sanguinàries. Algú ens està cridant.
+

Over your dead body - Takashi Miike

Over your dead body – Takashi Miike

 

DIVENDRES 10

8:15 A – It follows
Noies que se senten perseguides després de cardar amb el paio equivocat. No és difícil endevinar que aquesta serà la pel·lícula perfecta per descansar i dormir una mica més el penúltim dia de festival. Gràcies programadors de Sitges!
+

10:15 A – The rover
David Michôd (Animal Kingdom) torna per explicar-nos la persecució d’un cotxe robat. Un Rover, Guy Pierce i Robert Pattinson amb ganes de fer-nos gaudir com a bojos d’aquesta Austràlia apocalíptica, profunda i demencial.
+

12:15 A – The signal
William Eubank ho va provar amb Love i no ens va convèncer però ens va cridar molt l’atenció. El tenim de tornada i no podem faltar a la cita.
+

14:15 A – When animals dream
Secrets familiars, aïllament forçós i transformacions físiques estranyes. És divendres i ja ens ho empassem tot!
+

16:00 A – What we do in the shadows
Diuen que un dels directors va formar Flight of the Conchords i això no sé si és bo o és dolent però serveix per fer veure que aquí hi pot haver alguna cosa interessant. Ja descobrirem què.
+

The rover - David Michôd

The rover – David Michôd

 

DISSABTE 11

8:00 A – Burying the ex
Començar l’últim dia amb la clausura del Festival  i última pel·lícula de Joe Dante (Piranha, Gremlins, The hole) és començar el dia amb força i alegria. Visca!
+

10:00 A – Sorcerer
L’adaptació de Friedkin (The Exorcist, Killer Joe) de Le salaire de la peur no va tenir gaire sort en el seu moment però aquests petits detalls sempre som a temps d’arreglar-los.
+

12:30 A – Gremlins
Nanos, cap al cine que aquí no hi ha excusa que valgui. Gremlins mola, i mola massa com per no córrer a veure-la en pantalla gran.
+

14:45 A – Monsters: dark continent
Si us he de ser sincer no he vist Monster ni en tinc gaires ganes. Dubto que això canviï d’aquí al dia 11 però bé que havíem d’omplir un forat que d’altra banda segur que acabarem omplint amb cervesa.
+

18:30 P – The tribe
Un internat per sordmuts on la tribu s’encarrega de gestionar tots els draps bruts entre els interns. Llenguatge de signes, violència i, com diuen fonts fiables, una duresa extrema. No hi faltarem.
+

23:00 A – Tusk
En Kevin Smith, després de deixar enrere ClerksMallrats i Dogma, fa poc va sorprendre tot Sitges amb un gir total amb Red State, que li va fer merèixer el premi a millor pel·lícula del Festival. Veurem com se n’ensurt ara amb cirugies innecessàries.
+

…plaB 21:15 P – P’tit Quinquin
No fa gaire Dumont ens va horroritzar i adormir cosa bèstia amb Hors Satan, però ara sembla que ha canviat totalment de direcció i arriba a Sitges amb una comèdia excèntrica. Ens fa por, seria l’última pel·lícula després de més d’una setmana tancats als cinemes de Sitges i dura més de tres hores, però és ben bé que aquest festival o s’afronta amb els collons ben posats o no hi ha manera de sobreviure.
+

Tusk - Kevin Smith

Tusk – Kevin Smith