Sitges 2014. Dia 5

DIMARTS 7 D’OCTUBRE DEL 2014

10:30 // A / Començar el dia amb Cronenberg és sempre un luxe. Maps to the stars 8/10 no és en absolut la seva millor pel·lícula, però és àcida, contundent i capaç d’endinsar-nos dins d’un nivell de paranoia intensa i obsessiva. Un torpede directe a la línia de flotació de la indústria de qualsevol cosa.

Maps to the Stars

12:45 // A / Jamie Marks is dead 2.5/10 comença bé. Però què dic ara. Comença més que bé. Un mort, un rerefons de bullying i un fred repartiment de culpes per fer veure que no ha passat res. Després, el mort reapareix i tots comencem (inclòs el co-protagonista) a salivar tot pensant que el que ara toca és venjança. Però en aquest punt és on tot es trenca per, al cap de poc, acabar caient en el més profund tedi i ridícul. Quina llàstima voler anar de progre i no saber què collons es vol explicar.

14:45 // A / Goodnight mommy 8/10 té bessons, una mare acabada d’operar d’estètica i una casa aïllada al camp. I encara més, els directors són capaços de fer servir tots aquests ingredients i fer-nos entrar poc a poc en un magnífic ambient opressor i terrorífic on els fill dubten si la senyora de la cara tapada és la seva mare de veritat.
Benes, super glue 3 i molta mala folla en un argument que creix exponencialment conforme avancen els dubtes. Fins pujar tan amunt que l’explosió no pot fer altra cosa que catapultar-la a ser una de les millors pel·lícules vistes fins ara al festival.

These Final Hours

16:45 // A / La premissa no és nova però és fàcil atrapar-me amb un argument així. A These final hours 5/10 acaba de caure un meteorit que arribarà i arrasarà Austràlia (com ja ha arrasat la resta del planeta) al cap de poques hores.
L’interès, com ha de ser, rau en la manera com les persones es mouen sabent que tenen una clara i imminent data final. El problema és que ni el personatge protagonista ni el que fa em desperten el més mínim interès. Entreteniment sense més interès que això mateix, entretenir, quan podria fer tantes d’altres coses. Una altra vegada serà.

18:15 // Dia irregular. Plego veles perquè demà és el dia més llarg i prometedor del festival. Visca!