Sitges 2014. Dia 4

DILLUNS 6 D’OCTUBRE DEL 2014

8:00 // L’aposta de dilluns és arriscada. Per començar, cal triar entre en Kim Ki-Duk i la Marjane Satrapi i jo en casos així em decanto pel sud-coreà.

8:30 // P / One on one 3/10 és… bé… una història de venjança. Gran novetat. Però el seu problema no és aquest. El problema és que és matussera, buida i intranscendent. La venjança es dilueix, se’n va de les mans, perd el sentit i tota la pel·lícula cau en un tedi i una incomprensió que acaba fent pena. Res, absolutament res està a l’alçada: ni argument, ni diàlegs, ni fotografia.
En Kim Ki-Duk ha tornat a perdre completament el nord i com que dubto que pugui existir una altra resurrecció com Arirang, a la propera, si la decisió rau entre ell i qualsevol altra cosa, tocarà qualsevol altra cosa.

10:45 // Maleït Kim Ki-Duk

Stereo

12:45 // A / Abans de començar Stereo 2/10, el director ens comenta que a Alemanya no hi ha gaire tradició de fer thrillers. Es posa la medalla de l’esforç però fora d’això, Stereo és simple, tonta i garrula. I està executada de manera semblant. Noi que ha de salvar noia i un passat misteriós que hauria de donar força a la pel·lícula però que no fa més que desinflar-la.
Després de veure-la, només espero que els alemanys continuïn tenint aquest bon criteri triant quines pel·lícules han de fer.

13:20 // He d’acabar el dia sense poder veure Réalité. No fa excessiva pena perquè en Dupieux no ha deixat de decebre’m després de la gran Rubber, però potser, i només potser, hagués pogut arreglar una aposta de dia horrible. Un altre dia serà.